Anasayfa > Seo
  SEO
 
SİİRT OSGB

SİİRT OSGB 

SİİRT’TE İŞ KAZALARI VE 6331 SAYILI İŞ KANUNU

Bilindiği üzere 6331 sayılı İş Kanunu ülkemizde yaşanan kazaların sıklığı nedeniyle ve İstanbul’un Esenyurt ilçesinde İnşaat Şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırın yanması ve 11 işçinin hayatını kaybetmesiyle hız kazanarak 30 Haziran 2012 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. . Bu Kanun ile Ülkemizdeki tüm işyerlerine kademeli olarak 'İş Güvenliği Uzmanı' görevlendirme zorunluluğu getirilmiştir. Ancak bu kanunun çıkmasından sonra bazı maddeleri yürürlüğe girmiş ve bazı maddeleri de ertelenmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çıkardığı yeni kanunla işyerlerindeki işçi sayısına yönelik sınırlamayı kaldırarak bazı istisnalar dışında tüm işyerlerini kapsamına aldı ve işverenlerin sorumluluklarını artırdı. 'İş Güvenliği Uzmanı' bulundurma zorunluluğu, 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.01.2014 tarihinde, 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01.07.2016 tarihinde yürürlüğe girecek.

Siirt İlimizde de hız kazanan inşaat sektöründe kazalar sıklıkla yaşanmaktadır.  İnşaat sektörleri Çok Tehlikeli grupta olduğu için “B” Sınıfı İş güvenliği uzmanları bakabilmektedir. Oysa Ülkemizde “B” Sınıfı uzman sayısı oldukça azdır.  Bunun için İş sağlığı ve güvenliğinde büyük açık vardır. İş Güvenliği Uzman’ına duyulan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmektedir.

Bu konuda Siirt, Batman, Mardin, Şırnak, Bitlis’te faaliyet gösteren Şirketlere DİNAMİK OSGB olarak Hizmet vermekteyiz.  Yeni Yasa ile Şirketlerin İş Güvenliği Uzmanları istihdam etme yükümlülükleri nedeniyle, DİNAMİK OSGB olarak şirketimizin bünyesinde bulunan A, B, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarını şirketlerin tehlike sınıflarına göre şirket bünyesinde görevlendirmelerini sağlayıp, Şirketlerin yükümlülüklerini yerine getiriyoruz.

 
Etiketler: SİİRT OSGB

 
DİNAMİK ÖZEL SAĞLIK MEDİKAL İNŞAAT ÇEVRE DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Copyright © 2013 Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım: Atlas Dizayn